GLOSARIO CULINARIO
FUENTE: http://www.arecetas.com/glosario_ingles/index.html
- a fuego lento: on a low heat
- a la parrilla: grilled
- a punto (carne): medium rare
- a punto de nieve: until it froths
- abadejo: haddock
- ablandar: soften
- abombar: to hollow
- acanalado: corrugated
- acanalado: grooved, corrugated
- acedía: plaice
- aceite de oliva: olive oil
- aceite: oil
- aceituna: olive
- adquirir cuerpo: to thicken
- afrutado (vino): fruity
- agregar: add
- agrio: sour, bitter
- agua con gas: sparkling mineral water
- agua potable: drinking water
- agua sin gas: still mineral water
- aguacate: avocado pear
- ahumado: smoked
- ajo: garlic
- albahaca: basil
- albaricoque: apricot
- alcochofa: artichoke
- alcohol: alcohol
- alcohólico: alcoholic
- aliño: dressing
- almejas: baby clams
- almendra: almond
- almuerzo: lunch
- almíbar: syrup
- amasar (pan etc): knead
- anchoa: anchovy
- aperitivo: aperitif
- apio: celery
- arenque: herring
- arroz de grano corto: short gra n rice
- arroz de grano largo: long grain rice
- arroz: rice
- arándAnos: bilberries
- asado: roast
- asar: roast
- atún: tuna
- avellana: hazelnut
- aves: poultry
- avinagrado: vinegary
- azafrán: saffron
- azúcar extrafino: castor sugar
- azúcar glacé: glazing sugar
- azúcar moreno: brown sugar
- azúcar: sugar
- añadir: add
- bacalao scales - balanza: cod
- balde, cubo (para vino): wine bucket
- bandeja de quesos: cheese board
- bandeja: tray
- bastante: quite
- batido de chocolate: chocolate milkshake
- batido para rebozar: batter
- batido: beaten
- batidora, licuadora: blender, food mixer
- batir: cream (verb)
- batir: blend
- baño maría: bain marie
- bebida: drink
- beicon: bacon
- berenjena: aubergine (US. eggplant)
- bien hecho (carne): well done
- blando (huevos): soft-boiled
- bocadillo: sandwich
- bola: ball
- boquerón: fresh anchovy
- Borgoña: Burgundy
- botella: bottle
- brecól: broccoli
- broqueta: skewer
- caballa: mackerel
- cacahuete: peanut
- cacao: cocoa
- cacito: small saucepan
- café instantanea: instant coffee
- café: coffee
- calabacín: courgette
- calabaza: pumpkin
- calamar: calamar
- calamares: squid
- calcular: calculate
- camarón: shrimp
- cangrejo: crab
- cantidad: quantity, amount
- capa: layer
- carne de vaca: beef
- carne: meat
- cascar: shell (eggs)
- castaña: chestnut
- caviar: caviar
- cazo: saucepan
- cazuela: saucepan
- cebada: barley
- cebolla: onion
- cebollinos: chives
- cena: dinner
- cerdo: pork
- cereales: cereal
- cereza: cherry
- cerveza de barril: draught beer
- cerveza rubia: lager
- cerveza: beer (lager)
- cesta: basket
- champiñon pequeño: button mushroom
- champán: champagne
- chirivía, pastinaca: parsnip
- chocolate: drinking chocolate
- chuleta: chop
- cidra: cider
- cilantro: corriander
- ciruela pasa: prune
- ciruela: plum
- clara (huevo): egg white
- clara: shandy
- cocer a fuego lento: simmer
- cocer al vapor: steam (verb)
- cocer: cook (to)
- cocina (cuarto): kitchen
- coco: coconut
- coctelera: cocktail shaker
- col (f.): cabbage
- cola de pescado: isinglass
- cola de pescado: fish glue, isinglass
- colador: strainer
- colar, escurrir: strain
- coles de Bruselas: Brussels sprouts
- coliflor: cauliflower
- comida (alimento): food
- comida (plato): meal
- con cuidado: gently
- con...encima: topped with
- condimento: seasoning
- conejo: rabbit
- congelado: frozen
- congelar: freeze
- conservar: keep (verb)
- cordero: lamb
- correr (agua): run
- cortado (en loncha): sliced (verbo)
- cortar en cuartos: quarter (verbo)
- cortar en dos: halve
- cortar: cut, chop (con hacha)
- corteza de limón: lemon rind/peel
- corvina: sea bass, croaker
- coñac: brandy
- crema (not from milk): cream (general)
- cuajarse: curdle
- cuarto: quarter
- cuchara de madera: wooden spoon
- cuchara de postre: dessert spoon
- cuchara grande (para servir): tablespoon
- cuchara grande (para servir): tbsp (tablespoon)
- cuchara: spoon
- cucharada: tablespoonful
- cucharadita: teaspoonful
- cucharita: tsp (teaspoon)
- cucharón: ladle
- cuchillo: knife
- cuenco: basin
- cuenco: pudding basin
- cuerpo: body
- cóctel: cocktail
- cúrcuma: turmeric
- de una en una: one by one
- decorar: decorate
- dejar enfriar: leave to cool
- dejar: leave
- demasiado hecho: overdone
- derritida: melted
- derritir: melt
- desayuno: breakfast
- descongelado: defrozen
- descongelar: defreeze
- desleír: dissolve, to thin
- desmenuzar, hacer tiras: shred (verb)
- desmoldar: take out of the mould
- desperdiciar: waste
- desprender: give off (juices etc)
- destapar: uncover
- diente de ajo: clove of garlic
- dorado (pescado): dorado
- dulce (sabor): sweet
- duro: hard
- dátil: date
- empanada: pie
- en pedacitos: flaked
- eneldo: dill
- enfriar (comida): cool (verb)
- enfriar (vino): chill
- engrasar: grease
- ensalada individual: side salad
- ensalada: salad
- entretanto: meanwhile
- escalope: escalope
- escarola: endive
- escurridor: rack
- escurrir: drain
- especias,: condimentos, spices
- espesar: thicken (to)
- espeso: thick
- espinacas: spinach
- espolvorear: sprinkle
- espumoso (vino): sparkling
- espumoso: frothy, bubbly
- espárragos: asparagus
- espátula: spatula
- estirar con el rodillo: roll out with the rolling pin
- estofado: stew
- estofado: ragout
- estropear: ruin
- evaporado: evaporated
- exprimido (fruta): squeezed
- extender: spread (out)
- faisán: pheasant
- fiambres: cold meat
- filete: fillet
- filete: steak
- fino (no grueso): thin, fine
- fino (vino): dry sherry
- flan (de huevo): crême caramel
- formar una bola: make a ball
- forrar el molde: cover/line the mould
- forrar el molde: line a tin
- frambuesa: raspberry
- fregar con fuerza: scrub
- fresa: strawberry
- fresco: fresh
- freír: fry
- frigorífico: fridge
- frothy: espumoso
- fruta: fruit
- fuego: fire
- galleta: biscuit
- gamba: prawn
- gambas con gabardina: scampi
- gambas: scampi, prawn
- ganso: goose
- garbanzos: chick peas
- garrafa: carafe
- gaseosa: lemonade
- generoso (vino): full
- generoso (vino): ful-bodied
- gin-tonic: gin and tonic
- gin: tonic
- ginebra: gin
- girasol: sunflower
- gramo: gramme
- granadina: grenadine
- granos: grains
- grasa: grease
- greaseproof paper: papel vegetal
- grosellas negras: blackcurrants
- grueso: thick
- guardar: store (verb)
- guardar: keep
- guarnición: trimmings
- guisantes: peas
- guiso: stew
- gustar (sabor): taste
- habas: butter beans
- hacer: make
- hamburguesa con queso: cheeseburger
- hamburguesa: hamburger
- hamburguesa: beefburger (de carne de vaca)
- harina con levadura: self raising flour
- harina: flour
- hasta conseguir: until you get/achieve
- helado: ice-cream
- hervido: boiled
- hervir: boil
- hielo: ice
- hierbas: herbs
- higado: liver
- higo: fig
- hoja de laurel: bay leaf
- hornear (pateles): bake
- horno: oven
- huesos: bones
- huevo al plato: sunny side up (US)
- huevo duro: hard-boiled egg
- huevo: egg
- ingredientes: ingredients
- jamón: ham
- jarra: jug
- jerez: sherry
- judías verdes: runner beans
- judías: beans
- jugo: juice
- jugoso: juicy
- juliana: julienne
- kilo: kilo
- kiwi: kiwi fruit
- la cocción: cooking (the)
- langosta: lobster
- lardo: lard
- leche desnatada: skimmed milk
- lechuga: lettuce
- lenguado: sole
- lentejas: lentils
- libra: pound
- licor: liqueur
- licor: spirit
- licores: spirits
- ligeramente: lightly
- ligero: light
- lima: lime
- limpiar: clean
- limón: lemon
- liso: smooth
- litro: litre
- llevar a ebullición: bring to the boil
- loncha: slice
- maicena: cornflour (US. corn starch)
- mandarina: mandarine
- manteca (de cerdo): fat
- mantequilla fundida: clarified butter
- mantequilla: butter
- manzana: apple
- manzanilla: camomile tea
- mariscos: shellfish
- mariscos: seafood (shellfish)
- masa (pastelería etc.): dough
- medida: measure
- medio bajo: medium low heat
- medir: measure
- melocotón: peach
- melón: honey melon
- melón: melon
- membrillo: quince
- merluza: hake
- mermalada: jam, marmalade (naranja)
- mitad (f.): half
- mojado: wet
- mojar: wet
- moler: grind (verbo)
- molido: ground
- montar las claras: froth the egg white
- mover, remover: stir
- musIo: drumstick
- nabo: turnip
- naranja: orange
- nata enriquecida: double cream
- nata montada: whipped cream
- nata: cream (from milk)
- nevar: to froth (egg white)
- nevera: freezer
- no espumoso (vino, agua): still
- níspero: medlar
- onza: ounce
- oporto: port
- ostra: oyster
- paella: paella
- pan rallado: bread crumbs
- pan: bread
- panecillo, bollo: roll
- para 10 personas: serves 10 persons
- pasa de Corinto: currant
- pasa de Esmirna: sultana
- pasa uva: raisin
- pasa: raisin
- pasado (comida): stale (pan), bad (carne etc)
- pasar por agua: poach (huevos, pescado)
- pastel (fruit): pie
- pastel de queso: cheese cake
- pastel: cake
- pastelería: pastries
- pastinaca: parsnip
- pata: leg
- patata al horno (sin pelar): jacket potato
- patata: potato
- patatas fritas: chips (US french fries)
- pato: duck
- paté: pate
- pavo: turkey
- pechuga de pollo: chicken breast
- pechuga: breast of chicken
- pechuga: breast
- pedacitos: small pieces
- pegar, adherir: stick
- pelar: peel
- película: film (surface)
- pepino: cucumber
- pera: pear
- perejil: parsley
- pescado: fish
- pez espada: swordfish
- picado en en trozos finos: finely chopped
- picado, cortado: chopped
- picante: spicy
- picar (carne): chop finely
- pimienta (sazón): pepper (seasoning)
- pimiento rojo: red pepper (veg)
- pimiento verde: green pepper (veg)
- pimiento: pepper (vegetable)
- pinchar el fondo: make holes in the bottom
- pinta (medida): pint
- pistacho: pistachio
- piña: pineapple
- plancha: grill, grilled (a la p...)
- plato (de una comida): course, dish
- plato: plate
- plegar: fold
- plástico para envolver: clingfilm, clingwrap
- plátano: banana
- poco hecho (filete): rare
- poco hecho (no suficiente): underdone
- pollo: chicken
- pomelo: grapefruit
- poner, colocar: place (verb)
- por (ej. uno por persona): per
- postre: dessert (US sweet)
- precalentar: preheat
- preferir: prefer
- preparado: prepared, listo
- preparar: prepare
- primer plato: starter, (US appetizer)
- puchero (recipiente): stockpot
- puerro: leek
- pulpo: octopus
- puntas de los dedos: fingertips
- puré: purée
- queso: cheese
- rallado: grated
- rallar: grate (verb)
- raso: level
- rebanada: slice
- receta: recipe
- recipiente: container
- refresco: soft drink
- rellenar: stuff, fill
- relleno (adj.): stuffed
- remojar: soak
- remolacha: beetroot
- reposar: stand (verb)
- reservar: put aside
- retirar del fuego: take off the heat
- riñon: kidney
- riñones: kidneys
- rodaballo: turbot
- rodillo: rolling pin
- romero: rosemary
- ron: rum
- rosado: rose (wine)
- rábano: radishe
- sabroso: tasty
- sacacorchos: corkscrew
- sacar: take out
- sacudir: shake
- sal (f.): salt
- salchicha: sausage
- salchichón: salami
- salmonete: red mullet
- salmón: salmon
- salpicar: sprinkle
- salsa: sauce
- saltear: sauté
- salvia: sage
- sancochar: parboil
- sandía: water melon
- sandía: watermelon
- saplpimentar: season (to)
- sardina: sardine
- sartén: frying-pan
- sebo: suet
- seco (vino etc.): dry
- semillas: seeds
- servilleta: servillete, napkin
- servir: serve
- setas: fungi
- sidra: cider
- sitio frío: cool place
- soda: soda
- sofreír: fry lightly
- solomillo: rump steak
- solomillo: sirloin steak
- surtido (adj.): assorted
- surtido (sub.): assortment, variety
- tamiz (m.): sieve
- tamizar: sieve
- tapar: cover
- tartera, molde para hornear: baking tray
- tazón, cuenco, bol: bowl
- temblar: tremble
- temperatura: temperature
- templado: warm
- tenedor: fork
- ternera: veal
- tiempo de reposo: time to settle
- tierno: tender
- tirar (a la basura): throw away
- tiras: strips
- tomate: tomato
- tomillo: thyme
- torta de chocolate: chocolate gateau
- torta, tarta: cake, gateau (exótica)
- tostada (pan): toast
- tostado: toasted
- tostar: toast
- trabajar la harina: work (rub) the flour
- trigo: wheat
- trozo: piece
- trucha del mar: sea trout
- trucha: trout
- té: tea
- tónica: tonic water
- tónica: tonic
- uva: grape
- vainilla: vanilla
- variedad: variety
- vaso: glass
- vegetariano /a estricto /a: vegan
- vegetariano /a: vegetarian
- verduras: vegetables
- vermut: vermouth
- verter: pour
- vieira: scallop
- vinagre: vinegar
- vino blanco: white wine
- vino de bordeos: Bordeaux wine
- vino rosado: rosé wine
- vino tinto: red wine
- vino: wine
- vodka: vodka
- whisky: whisky
- yema: egg yolk
- yogur: yogurt
- zanahoria: carrot
- zumo de naranja: orange juice
- zumo de pomelo: grapefruit juice
- zumo de tomate: tomato juice
- zumo: squash (fruit juice)
- zumo: juice
Hey there! I could have sworn I've been to this blog before but after checking through some of the post I realized it's new
ResponderEliminarto me. Anyhow, I'm definitely delighted I found it and I'll be bookmarking
and checking back frequently!
my page :: Saffron X
I could not refrain from commenting. Exceptionally well
ResponderEliminarwritten!
Here is my webpage ... green kona coffee beans
Its likе you leаrn my thoughts!
ResponderEliminarYou seem to grаѕp a lot apprоximatеly this, liκe уou wгote the e-book
in it or something. ӏ think that you coulԁ dο with ѕome % to force the message house a little bit, however other than that, that is excellent blog. A great read. I will certainly be back.
My blog post :: Deal Dash
http://www.bulkping.com/rss-feed-generator-creator/feed/6d09ca82020a4dfbeb88b53715756d84.xml trendyskutayk
ResponderEliminarEd Hardy Hoodies trendyskntjaa
This gown is so incredible !I requested mine in royal blue and it is the precise color from the color chart. It is Similar to the gown proven over. The stitching and beading is so in depth and stunning, I couldn’t be happierThe gown is lengthy, so I would get the customized measurements. It is extremely flattering and the crisscross material at the leading appears beautiful. It retains completely in location with the constructed in bra and just appears beautiful!My gown was sent in three-four months so it received right here truly fast which was excellent!Thank you!
[url=http://www.edhardyclothuk.com/] Ed Hardy Coats[/url] trendyscvgphm
http://www.edhardyclothuk.com/ trendysuiacgn
uis Vuitton purse designs involve:The legendary monogram can
ResponderEliminarhttp://hightimedating.com/blogs/entry/Fabric-handbags-stylish-and-functional-designer-unique-baby-diaper-bags-spun5
http://easy9.org/club/blogs/entry/Formax-8000-85-Shredder-Bags-for-FD-8850CC-to-be-Released-spun5
http://feeds.feedburner.com/samzhou8tJ8 imbeyh
ResponderEliminarcheap prada handbags xctusm
[url=http://www.pradamiumiu-outlet.org/]Prada handbags for sale[/url] #rantdom[a..z]bdvxb
http://www.pradamiumiu-outlet.org/
Louis vuitton outlet yquqdw
[url=http://www.luxury-handbags.biz/]Louis vuitton outlet[/url] #rantdom[a..z]yhids
http://www.pradamiumiu-outlet.org/
what do men find attractive dating http://loveepicentre.com/advice.php wild dating women
ResponderEliminardating violence webquest http://loveepicentre.com dating self description examples
ResponderEliminarAppreciation to my father who told me concerning this web site, this webpage is truly awesome.
ResponderEliminarMy homepage :: lokalizator GPS
My web page : lokalizator GPS
It's truly very difficult in this busy life to listen news on TV, so I just use world wide web for that purpose, and obtain the hottest news.
ResponderEliminarAlso visit my blog post :: Zabawki
Feel free to visit my homepage - Zabawki
Hola a todos
ResponderEliminarYo soy María , 25 años :)
Busco hombre bueno. Si existe...
Yo soy amor y deporte... Espero que usted entienda
[img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/30375.jpg[/img]
www.blogger.com es un foro muy interesante para mí , así que creo que tenemos las mismas aficiones
Así que vamos a charlar...
Mi e- mail es marypopovaks@gmail.com, Skype *
Envíeme su foto!
__
Añadido más tarde:
Esta fotografía está dañado , lo siento!
Ah, y todas mis fotos aquí :
http://loveepicentre.com/user/Popova
[url=http://loveepicentre.com/advice.php][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/7.jpg[/img][/url]
ResponderEliminardicreet dating [url=http://loveepicentre.com/map.php]dating an italian[/url] bill o'reilly dating super head
dating magazine for good content [url=http://loveepicentre.com/success_stories.php]dating service costa rica[/url] english dating website english romances
dating a blue collar guy [url=http://loveepicentre.com/]new russian dating[/url] xxx pissing dating indianapois
thanks helped me.
ResponderEliminarhola soy jose Sansores busco a un chavo que me mantenga y que me cuide
ResponderEliminarCome and see how THOUSAND of people like YOU are working for a LIVING from home and are living their dreams right NOW.
ResponderEliminarJOIN NOW
MIL GRACIAS ME SIRVIO DE MUCHO
ResponderEliminar